Skip to main content

Remuntada del Tenes – Tram 2/5

2era. Etapa, pel diumenge dia 21 de febrer de 2016:

Del Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt a la Plaça de l’Església de Riells del Fai.

Recorregut d’uns 14,54 kms i 436 m de desnivell positiu.

tram2

Descarrega’t el fitxer Cartell Remuntada Tenes 2016

Ja està a punt, la 2a. etapa de la Remuntada del riu Tenes 2016, caminada matinal, tipus travessa, linial, organitzada conjuntament amb entitats excursionistes i associacions de respecte a la flora i fauna, amb la col.laboració i suport d’Ajuntaments i entitats privades.

Remuntant el riu Tenes, sempre el més a prop possible a la seva llera, alternant el marge dret i esquerra del riu, aprofitant part del camí fluvial del Tenes existent i altres vegades corriols i camins ramaders pròxims, veurem i ens aproparem al patrimoni d’interès (geològic, arquitectònic, històric, flora, fauna, etc…) que hi ha al llarg del recorregut.

La 2a etapa, com la 1a, tresca pel pla de la conca del riu Tenes, zona de regadiu, més oberta, i remuntant poc desnivell positiu, encarant cap als Cingles de Bertí. L’objectiu, arribar a l’enclavament de Riells del Fai, a peu de Cinglera. En aquesta etapa, trobarem espais on ha proliferat la construcció d’urbanitzacions, es concreten espais i polígons industrials destinats al sector secundari i terciari, i es visualitzen espais que cal preservar: agrícoles i boscosos, necessaris i amb funcions vitals. Aprop, per on tresquem, l’arquitectura i patrimoni relacionat amb l’aigua :fonts, pous, basses, recs, rescloses, mines i altres surgències (l’Avencó i les Barbotes) i l’indústria que s’hi ha desenvolupat relacionada amb les necessitats dels propis assentament dels masos, on no hi falten molins, sobretot fariners i altres cops forns per produir material d’obra…).
La ruta proposada comença al marge esquerra del riu, al Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt, remuntant el riu, direcció a can Comes, per atravessar el riu, i seguir pel marge dret, passant per la depuradora de Santa Eulàlia de Ronçana, fonamental en el procés de depuració i sanejament de les aigües residuals, per retornar-la al riu. Creuarem el riu, fins el parc de can Font, lloc de parada i esmorzar. En aquest tram de Santa Eulàlia de Ronçana, s’ha fet arrenjaments del camí Fluvial del Tenes, amb senyalització a cada punt d’interès i que se’ns farà fàcil saber on som en cada moment, i alhora el camí fluvial que seguim, és intersecció de Petits i Grans Recorreguts (GR i PR-C) degudament senyalitzats, entre d’altres del PR-C32, PR-C10, GR-97 i GR-5 que anirem trobant. Seguint el camí fluvial, deixarem el terme de Santa Eulàlia de Ronçana, en el Pont de ca l’Unyó, i entrerem al terme de Bigues seguint el camí de terra del Flix, i a la rotonda ens desviarem a esquerra, per passar pel costat del Forn i mas de can Maspons.

Ens endinsarem per la zona de la Baliarda de Bigues, coneguda també, per un recorregut, denominat, el passeig del Tenes, on s’ha fet una actuació fluvial, de recuperació. A través d’unes passeres que trobarem, alternarem de marge, passarem a prop de l’Hotel Molí de la Torre i cap a can Noguera. La font, i les surgències de l’Avencó i les Barbotes, seran l’interés, en aquest punt. Seguirem amunt, atravessarem el riu, sota el pont, i seguint el marge esquerra, per corriol, sota el pont, a les proximitats de can Camps, creuarem el riu, passarem costat del molí de can Camps, la bassa, i amunt , passera, i cap el molí de Regassol, carretera, i pujada pel carrer cap a la Plaça de l’Església de Riells del Fai, lloc final de l’etapa de la jornada.

Normativa, horaris, inscripció, dades tècniques, per la 2a. etapa:

  • El lloc de trobada, serà al Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt, a 7:45h.
  • Sortida a les 8:00h. Es preveu arribar a Riells a les 12:30h. Aprox. A partir d’aquesta hora, hi haurà disposició de BUS, a la parada de BUS, davant Rest. Ca l’Oliveras, pels participants que hagin fet la reserva, que els portaran al punt d’inici, Pinar de la Riera, Lliçà d’Amunt.
  • Cal dur esmorzar, beguda, roba i calçat adequat, per a caminar unes 4 hores.
  • Cal fer la inscripció anticipada per a cada etapa. En la propaganda hi ha 4 possibilitats de preus d’inscripció, Adult i Menor, on s’ofereix per part de l’organització un compte i un e-mail, per sol.licitar amb el preu, el transport de BUS pel caminador que ho vulgui i assegurança d’accidents temporal d’un dia pels caminadors que no en tinguin (obligatòria). Els dijous inclòs, abans de cada etapa, es tancarà el període d’inscripció. Cal enviar a l’e-mail facilitat, el full d’ingrés i les dades següents de cada participant: nom, cognoms i DNI, per tal de facilitar l’Organització de La Remuntada.

-L’Organització, vol agraïr, un cop més, en aquesta etapa, als propietaris que cedeixen pas per poder fer aquesta ruta, com pel pas en els respectius termes i magnífica col.laboració, als Ajuntaments de Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, al Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs i els seus tècnics, per la tasca que realitzen i l’assessorament i les seves explicacions que ens realitzen sobre el terreny, i en aquesta etapa, a l’Associació Hàbitats-Projecte Rius, de la mà d’en Xavier Martí, soci també del GEBRACB, per l’assessorament i explicació que realitzarà a la zona de la Baliarda i Les Barbotes.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *