Skip to main content

Remuntada del Tenes – Tram 1/5

De l’aiguabarreig del riu Tenes amb el Besòs, a Mollet del Vallès, fins el Pinar de la Riera, a Lliçà d’Amunt.

Recorregut actualitzat : 9’27 Kms i 98 metres de desnivell positiu.

mapaTram1

Tram1Nivell

Descarrega’t el fitxer Cartell Remuntada Tenes 2016

Per la 1a. etapa de la Remuntada del riu Tenes 2016, us proposem una caminada matinal, tipus travessa, linial, organitzada conjuntament amb entitats excursionistes i associacions de respecte a la flora i fauna, amb la col.laboració i suport d’Ajuntaments i entitats privades, consistent en remuntar el riu Tenes, caminant per la seva llera, alternant el marge dret i esquerra, aprofitant part del camí fluvial del Tenes i altres vegades corriols i camins ramaders pròxims, i alhora coneixent el patrimoni d’interès (geològic, històric, flora, fauna, etc…) que anirem trobant al llarg del recorregut.

En aquesta 1a.etapa, corresponent a un tram de la plana fluvial del riu, actualment, la més industrial, amb diferents sectors, i urbanitzada que trobarem, encara si poden trobar espais agrícoles, que fan una funció de molt interès, on hi ha assentats masos, i la corresponent arquitectura i patrimoni relacionat amb l’aigua i l’indústria desenvolupada, ja sigui fonts, pous, recs, mines, rescloses, trastelladors, bunons, basses, esperons, safareigs o rentadors públics, etc…com molins fariners, pous de glaç, etc…

Començarem la caminada a l’aiguabarreig, terme de Mollet del Vallès, pel marge dret, seguint el camí fluvial, i al cap d’un km. aprox., ens desviarem uns metres del camí fluvial, per endinsar-nos per la llera, resseguint uns corriols i camins d’ús ramader, fressats. Pel mateix marge arribarem fins a la zona esportiva de Parets del Vallès. En aquest indret i terme, utilitzem el camí fluvial, tot esquivant la carretera per sota el pont fins a l’entrada del terme de Lliçà de Vall, punt en que tornem a la llera, i utilitzarem per aquesta etapa, dues passeres provisionals, i una de permanent, per tal de caminar alternant marges del riu, i evitar passant la carretera per sota. Visitarem i ens explicaran la història dels 2 pous de glaç de can Gurri, lloc on esmorzarem, al marge esquerra, per després canviar de marge, i desviant-se una mica del curs del riu, per passar entre camps de conreu, visitant el rec mina de can Coll, safareigs i font de can Cosconer, al marge dret, per tornar a l’altre costat, per la passera permanent de can Cosconer, i remuntar per la llera d’aquest marge esquerra, per camí ramader direcció cap a Lliçà d’Amunt, fins a l’alçada de la bassa de can Dunyó i meandre del riu, lloc on farem parada, i ens faran explicació d’aquest indrets d’interès de flora i fauna, i on també trobarem el monòlit dedicat a la mina dels 7 socis can Nadal. Més endavant , remuntant, canviarem de marge, per passar pel costat de la zona esportiva de Lliçà d’Amunt, abans haurem deixat enrera els molins fariners d’en Fonolleda i de can Godanya, per atravessar el torrent de can Bosc , passar per sota del pont de la carretera nova de Granollers, pel costat del safareigs i rentador sota el Parc del Tenes, mina del Llanza, esperó, resclosa origen del rec de can Coll, i a través pel pas cap al Pinar de la Riera on finalitzarem l’etapa.

  • El lloc de trobada, serà al Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt, a 7:45h.
  • Desplaçament en Bus, fins el lloc de sortida: Aiguabarreig Tenes/Besòs a Mollet del Vallès.
  • Cal dur esmorzar, beguda, roba i calçat adequat, per a caminar unes 4 hores.
  • Cal fer la inscripció anticipada per a cada etapa. En la propaganda hi ha 4 possibilitats de preus d’inscripció, Adult i Menor, on s’ofereix per part de l’organització un compte i un e-mail, per sol.licitar amb el preu, el transport de BUS pel caminador que ho vulgui i assegurança d’accidents temporal d’un dia pels caminadors que no en tinguin (obligatòria). Els dijous inclòs, abans de cada etapa, es tancarà el període d’inscripció. Cal enviar a l’e-mail facilitat, el full d’ingrés i les dades següents de cada participant: nom, cognoms i DNI, per tal de facilitar l’Organització de La Remuntada

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *