Remuntada del Tenes – Tram 3/5 nova data

3era. Etapa, pel diumenge dia 20 de març de 2016 17 d’Abril de 2016

De la Plaça de l’Església de Riells del Fai a l’aparcament de l’Escola de St. Quirze Safaja.

Recorregut d’uns 10 kms i 460 m aprox. de desnivell positiu.

tram3Mapa (5)

[icon type=”fa fa-cloud-download” color=”#dd3333″] Descarrega’t el fitxer Cartell Remuntada Tenes 2016

A punt, la 3a. etapa de la Remuntada del riu Tenes 2016, caminada matinal, tipus travessa, linial, organitzada conjuntament amb entitats excursionistes i associacions conservacionistes i de respecte a la flora i fauna, amb la col.laboració i suport d’Ajuntaments i entitats privades.

Remuntant el riu Tenes, sempre el més a prop possible a la seva llera, alternant el marge dret i esquerra del riu, aprofitant part del camí fluvial del Tenes existent i altres vegades corriols i camins ramaders pròxims, veurem i ens endinsarem al patrimoni d’interès (geològic, arquitectònic, històric, flora, fauna, etc…) que hi ha al llarg del recorregut.

Aquesta 3a etapa, és un salt, del plà a l’altiplà, fent que sigui, la relació distància/desnivell, més exigent que les anteriors. Amb inici a peus de Cingles de Bertí, Riells del Fai, no volem encara deixar aquest magnífic enclavament, i recorrerem diferents indrets, propers al riu Tenes, que cal conèixer i que hi farem, la corresponent parada i explicació, abans d’enfilar cap a St.Miquel del Fai i termejant Sant Feliu de Codines, direcció a St.Quirze Safaja.

Arribats a Riells del Fai, a la plaça de l’Església, ens dirigim, encarats als Cingles de Bertí, pel carrer principal direcció a la carretera BV-1483, creuant-la pel pas de vianants, i per camí de terra en descens que va cap a la Madella, atravessarem el torrent de Llòbrega i quan tornem a guanyar alçada, un centenar de metres més endavant, ens desviem a l’esquerra, entre finques d’oliveres, en direcció a la bassa i molí de la Pineda.

Retrobem el riu Tenes, a l’aportació del torrent de Llòbrega, i atravessem del marge esquerra del riu, al dret, per guanyar alçada i perspectiva, per pista, entre camps amb terrasses, des d’un mirador excel·lent, a peus de les Roques Vermelles dels Cingles del Perer, passant a prop de la Roca Rodona, i en descens per pista cap al riu, canviarem de marge, per remuntar cap al molí de la Madella. Entre molins, passarem pel costat de la font de la Pineda i de la plataneda, on hi trobarem el plàtan monumental de la Pineda. Estem en zona de gorgs. Tant en el molí fariner de la Pineda, com en el de la Madella, la Núria Bellavista, estudiosa de la història local de BIR, ens explicarà el que cal saber d’ambdós molins.

Tot seguit, ens dirigim per la pista i per corriol, direcció a la central del Fai, antiga central hidroelèctrica (1910-1964), que havia produït energia per a la població de Sant Feliu de Codines. En aquest punt, explicacions que cal saber de l’entorn, ecosistemes, hàbitat de la llúdriga, a càrrec d’en Anton Montsant, biòleg marí, i de membres de l’associació del G.O.T. .
Referem el camí anterior, per remuntar pel camí que puja al monestir de Sant Miquel del Fai, on farem parada, per esmorzar, i gaudir de les vistes de l’indret de cinglera, salts d’aigua del riuTenes i torrent Rossinyol, en el marc de l’espai natural de St. Miquel del Fai. En .aquest punt, rebrem quatre pincellades enriquidores que cal saber a càrrec d’en Lluís Galobart (geògraf i autor de publicacions relacionades amb el Vallès), i d’en Jesus
Cano, membre de l’associació excta. GEBRACB, coneixedor i “bloguer” dels Cingles de Bertí, i autor del llibre “ El Bertí. Flaixos d’una cinglera”.

Continuem, i trobarem les marques del sender GR-5, sender dels miradors, que va de Canet de Mar a Montserrat i continua fins a Sitges. Referem el sender, 1 km, per carretera cap a Sant Feliu, i passat el pont del riu Tenes, enfilarem borejant, la muntanya del Fitó, resseguint el riu engorjat, pel seu marge dret. En aquest tram, ja s’albira el Moianès, i la vegetació de sotabosc i bosc amb predomini d’alzina i roureda, ja és un fet. Per corriol, ens acostem, i si fem el descens, poden visitar el molí de Baix, gorg negre i blau, i els salts. Opcional. Després el camí passa pel costat del molí fortificat d’en Llobateres, una de les dues poues de les Torres, dita també de les Ferreries, per passar pel costat del càmping l’Illa, i passar també, per sota el pont de les Ferreries, i per camí fluvial fins l’alçada de l’escola de St. Quirze Safaja, punt i final de la nostra etapa.

Horaris, inscripcions, normativa, i mapa per la 3a. etapa:

  • El lloc de trobada, serà a la Plaça de l’Església de Riells del Fai, a les 7:45h.
  • Sortida a les 8:00h. Es preveu arribar a l’aparcament de l’escola de St. Quirze Safaja, a les 12:30h. aprox. A partir d’aquesta hora, hi haurà disposició de BUS, per retornar a Riells del Fai, a la parada de BUS, davant Rest. Ca l’Oliveras, pels participants que hagin fet la reserva.
  • Cal dur esmorzar, beguda, roba i calçat adequat, per a caminar unes 4 hores.
  • Cal fer la inscripció anticipada per a cada etapa. En la propaganda hi ha 4 possibilitats de preus d’inscripció, Adult i Menor, on s’ofereix per part de l’organització un compte i un e-mail, per sol.licitar amb el preu, el transport de BUS pel caminador que ho vulgui i assegurança d’accidents temporal d’un dia pels caminadors que no en tinguin (obligatòria). Els dijous inclòs, abans de cada etapa, es tancarà el període d’inscripció. Cal enviar a l’e-mail facilitat, el full d’ingrés i les dades següents de cada participant: nom, cognoms i DNI, per tal de facilitar l’Organització de La Remuntada.

-L’Organització, vol agraïr, un cop més, en aquesta etapa, als propietaris que cedeixen pas per poder fer aquesta ruta, com pel pas en els respectius termes i magnífica col.laboració dels respectius Ajuntaments.
-Mapa de la 3a. etapa:

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *